MUS-E

 

El MUS-E és un programa desenvolupat per l'aclamat violinista Yehudi Menuhin "que considerava que la música havia de formar part de l'educació quotidiana i ser accessible a tots. Menuhin va ampliar el concepte dins del marc de la realitat multicultural, ampliant-lo a totes les disciplines artístiques". Iniciat a Suïssa el 1994 ha crescut fins a estar present en 443 escoles de 15 països d'Europa, col·laborant en el programa 892 artistes i participant en el mateix, a més de 45.000 nens i nenes.

 

"La finalitat del programa MUS-E és el foment de les Arts (...) en l'àmbit escolar com a eina que afavoreix la integració educativa i cultural dels infants, preveu la violència i el racisme i fomenta la tolerància i la trobada entre les diferents cultures, des del respecte a la diversitat".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Fundació Yehudi Menuhin és l'entitat que gestiona i planifica el programa a nivell internacional i amb sucursals estatals (FYME). L'escola Cal Maiol va començar a implantar el projecte el curs 2004-2005 i des de llavors no ha cesat ni un any amb disciplines com la plàstica, el circ, el teatre i -sobretot- la dansa. Aquesta disciplina artística ha acabat formant part de la idiosincràsia del projecte de centre amb la seva màxima expressió en la Macrodansa que ensenyem el dia de Sant Jordi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Un vídeo resum del projecte a l'escola en les diferents disciplines.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Fundació Yehudi Menuhin España (FYME) ha estat premiada amb la Medalla d'Honor de Barcelona 2013, guardó que distingeix a persones o entitats que treballen altruistament per millorar la convivència entre les persones dins d'un barri o a tota la ciutat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Font: Fundación Yehudi Menuhin España & RANroger.

Traducció i adaptació: RANroger

  • YouTube App Icon
  • Blogger App Icon

© 2014  escolaCALMAIOL

Tots els drets documentals, gràfics i audiovisuals reservats.