Biblioteca

En record del nostre company, amic i mestre Àngel Marquès Amorós.

 

Fa un temps, els mestres vam pensar que una biblioteca escolar havia de ser alguna cosa més que un grapat de llibres vells i polsosos.

Fer un bon projecte va ser el següent pas. Amb molta il·lusió i mirant al futur més immediat es van bastir unes línies directrius, de les quals va sorgir el nostre actual projecte de biblioteca escolar.

 

El Puntedu ens ha acollit i dins aquest marc hem anat treballant fins al moment. En un principi, no vam poder posar a la pràctica la riquesa d'experiències que això suposava, doncs se'ns va denegar la persona responsable que s'havia de fer càrrec de tirar endavant totes les nostres il·lusions referents a la biblioteca de l'escola. Així vam passar un curs sencer,

veient amb un pam de nas i des de primera fila (una mestra va anar seguit tot el programa del Puntedu) com altres escoles ens feien dentetes.

Finalment tenim bibliotecari amb 7 hores i 15 minuts de dedicació. Pensareu que són moltes hores,però la feina és ingent, pesada i minuciosa. Aquest curs, a l'arribar de vacances al setembre, ens varem trobar tots els llibrers amuntegats al mig de la "biblioteca". Fins avui no hem parat, des d'esporgar a fons, aconseguir mobles, llibres, ordinadors etc., fins a fer cursets, xerrades o seminaris (CRP) per posar-nos al dia.

 

Una de les primeres activitats de la biblioteca ha estat treballar les endevinalles com aspecte lúdic del llenguatge. Cada setmana es posa un cartell amb una endevinalla a la porta de la biblioteca. Els alumnes que la saben han d'escriure la solució en un paper que després introdueixen en una urna. El dilluns es fa pública la solució i també quants alumnes l'han encertada.

Hem aconseguit fer préstec als alumnes, efectiu, encara que sigui d'una manera manual i casolana. Gaudeixen d'aquest servei els alumnes dels cursos que van des de 1r a 6è. Els altres disposen de llibres a les aules o de biblioteca d'aula.

Un grup d'alumnes des de 4t a 6è van col·laborar en les diferents tasques de la biblioteca.

 

Ara la biblioteca té cara i ulls!

 

 

 

 

 

Idea original de Jaume Centelles.

La biblioteca, el cor de l'escola (pàgs. 206-207)

Rosa Sensat 2004

  • YouTube App Icon
  • Blogger App Icon

© 2014  escolaCALMAIOL

Tots els drets documentals, gràfics i audiovisuals reservats.